Airco's

Bent u op zoek naar verkoeling voor uw woning? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij leveren en installeren zowel mobiele als split airco systemen.

 

Verrijdbare of vast airco:

Er zijn verschillende soorten airco's op de markt die door ons geleverd worden. Zo verkopen wij vaak in de zomer mobiele airco's. Een mobiele airco kan een hele goed oplossing zijn als het niet mogelijk of wenselijk is om een vaste airco te installeren, Het grote voordeel van een mobiele airco is dat hij  direct uit de winkel mee te nemen is en een uur later al kan koelen. Nadeel is dat het rendement slechter is dan een split-systeem en dat er een slang naar buiten moet.

Airco zonder buitenunit

 

Split- of multisplitsysteem

Splitsystemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel die m.b.v. 2 dunne koelleidingen met elkaar zijn verbonden. Ze zijn (bijna) overal te plaatsen en leveren maximale prestaties. Multisplitsystemen gaan nóg een stap verder. Deze maken het mogelijk om met één buitendeel verschillende ruimtes apart regelbaar te koelen of te verwarmen. Dus bijvoorbeeld overdag koelen in de woon- en werkkamer en 's nachts in de slaapkamers.

De plaatsing van de airco

Het binnendeel van een splitsysteem is leverbaar voor montage aan de wand, op de vloer, aan het plafond en voor inbouw in of onder het plafond. De plaatsing van de units is niet alleen een kwestie van smaak en ruimtegebrek, maar bepaalt ook de manier waarop de lucht de ruimte wordt ingeblazen. Voor een juist advies komen wij graag ter plekke kijken welke mogelijkheden er zijn. Maak hiervoor in de winkel een afspraak.

 

Warmtepomp en inverter

Wist u dat uw airco ook gebruikt kan worden voor verwarming? Split- en multisplit airconditioners kunnen ook worden geleverd in warmtepompuitvoering. De koelcyclus wordt dan omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit de buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij -20 graden Celsius kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. Vooral in de tussenseizoenen kan de cv-installatie dan uitgeschakeld blijven. Zo bespaard u op energie. Veel (multi)splitsystemen zijn inverter gestuurd. Dankzij de geïntegreerde inverter stemt het systeem zijn koel- of watercapaciteit continue af op de warmteproductie in de ruimte, de gemeten en de gewenste binnentemperatuur alsmede de grootte van de ruimte. Hierdoor ligt het energieverbruik 30% lager dan bij traditionele aan/uit- systemen. Bovendien zorgt de inverter voor nog meer comfort: door de snelle inschakeltijd wordt de gewenste temperatuur sneller bereikt.

 

Stek-certificering

Om in Nederland airco-installaties aan te mogen leggen, dienen bedrijven in bezit te zijn van een F-gassen certificaat, eventueel aangevuld met een STEK-erkenning.

De STEK-eisen liggen op het gebied van het omgaan met koudemiddelen in koel- en airconditioning-installaties en -apparatuur. De eisen op het gebied van administratieve handelingen, de technische hulpmiddelen en de vakkennis van monteurs moeten door de onderneming permanent worden nagekomen. Het geheel van eisen waaraan de onderneming voldoet, komt neer op het zorgvuldig en vakbekwaam uitvoeren van taken en werkzaamheden waarbij het risico op emissie van koudemiddel bestaat. Hierdoor heeft de consument de zekerheid dat de installatie betrouwbaar en vakbekwaam is uitgevoerd.

Electroworld Wout van Vlerken is een erkend STEK-installatiebedrijf.