Wat is en hoe werkt een Quooker?

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en tenminste één reservoir voor 100 graden kokend water onder hert aanrecht. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

 

Wil je ook koel gefilterd water en bruisend water uit je kraan halen?
Ook dat is mogelijk, dan komt er een extra reservoir bij, n.l. de Cube. Uit dezelfde kraan waaruit je het kokend water haalt, kun je dan met hetzelfde gemak koel water tappen.

Een door de gepatendeerde beveiligingen van Quooker kun je direct na het tappen van kokend water, gekoeld water tappen doordat het hete restwater dat nog in de leidingen zit volledig weggespoeld wordt,.

 

Alles uit één kraan.

Quooker heeft twee 3- in 1- kranen: de Fusion en de Flex. Beide modellen leveren koud, warm en kokend water op de momenten dat jij dat wilt. Daarbij heeft de Flex een flexibele uittrekslang voor warm en koud water, waarmee je bijvoorbeeld heel handig de spoelbak kunt schoonspoelen.